Petronillen – et frygtet fruentimmer

Del på facebook
Troldeskoven-i-Roldskov

Petronillen – et frygtet fruentimmer

Retssagens mest farverige fruentimmer var Ane Pernille Andersdatter Storm. Man véd

ikke ret meget om hende, udover at hun var hvad man dengang kaldte et offentligt fruentimmer.

Hun blev kendt som Petronillen i Lorentz Meyers bande, og her gjorde hun sig bemærket som én af de mest barske og grusomme.

Petronillen skal have været Lorents Meyers elskerinde. Hun var sammen med Snøvel-Maren og Ane Marie Klottrup, én af de få kvinder, som drog med banden på togter. Hun gik ikke af vejen for at lade de lange knive spille som trussel mod overfaldsofrene, så de røbede, hvor pengene var skjult.

Den røde hane

Da Petronillen blev fanget fortælles det, at hun svor, at ildebrand “den røde hane” skulle hærge over Aalborg tre lørdagsnætter i træk, og besværgelsen kom efter sigende til at holde stik, hvilket gjorde sit til at befæste Petronillens ry som en ondskabsfuld kvinde.

Petronillen blev i alt tiltalt for 14 kriminelle forhold og blev sammen med nogle af de øvrige røvere dømt til offentlig kagestrygning.

Kagestrygning

Om dette fortæller Mikkel Jensen i et sagn: “Aftenen før de skulle kagepiskes, da gik skarpretteren til alle kvindfolkene og spurgte dem, om de ville haft brystplader, men Petronillen svarede, at hun ville klappe i hendes røv af ham, når hun havde fået det, hun skulle, men han lavede det sådan med hende, at hun glemte det”.

 

Aage Egholm

Aage Egholm

Giv en kommentar

Seneste indlæg

Følg os

Del på facebook

Post kategori